Vlada plaća budžetske studente

Vlada Srbije platiće troškove za studente koji su ovu godinu studija upisali na teret budžeta, iako nemaju status budžetskih studenata.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.03.2009.

13:40

Default images

"Čim se stabilizuje priliv u budžet mislim da će i školarine biti prioritet za plaćanje", rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Radivoje Mitrović. O koliko je studenata reč, međutim, još se ne zna, pošto su neki fakulteti slali, kako je rečeno u Ministarstvu, neprecizne podatke.

Kako je kazao, tim povodom resorni ministar Žarko Obradović više puta je kontaktirao i ministarku finansija Dianu Dragutinović.

Prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu Branko Medojević izjavio je ranije da fakultetima nije uplaćen ni dinar za školarine studenata koji su odlukom Vlade upisani na teret budžeta iako su imali manji broj bodova od ranije propisanih 60.

Odlukom Vlade Srbije posle izmene Zakona o visokom obrazovanju prošle godine, država je preuzela obavezu da samofinansirajućim studentima koji su imali najmanje 42 boda plati troškove studiranja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: