Vlada plaća budžetske studente

Beograd -- Vlada Srbije platiće troškove za studente koji su ovu godinu studija upisali na teret budžeta, iako nemaju status budžetskih studenata.

Izvor: Beta
Podeli

"Čim se stabilizuje priliv u budžet mislim da će i školarine biti prioritet za plaćanje", rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Radivoje Mitrović. O koliko je studenata reč, međutim, još se ne zna, pošto su neki fakulteti slali, kako je rečeno u Ministarstvu, neprecizne podatke.

Kako je kazao, tim povodom resorni ministar Žarko Obradović više puta je kontaktirao i ministarku finansija Dianu Dragutinović.

Prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu Branko Medojević izjavio je ranije da fakultetima nije uplaćen ni dinar za školarine studenata koji su odlukom Vlade upisani na teret budžeta iako su imali manji broj bodova od ranije propisanih 60.

Odlukom Vlade Srbije posle izmene Zakona o visokom obrazovanju prošle godine, država je preuzela obavezu da samofinansirajućim studentima koji su imali najmanje 42 boda plati troškove studiranja ove godine.

strana 1 od 871 idi na stranu