Policajac ubio mladića u Beogradu

Pripadnik interventne brigade MUP-a jutros je u Ulici omladinskih brigada, na Novom Beogradu, ubio Đorđa Zarića iz Beograda, a okolnosti se još utvrđuju.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

08:25

Default images

Policija je saopštila da su policajci zaustavili vozilo koje je prošlo kroz crveno svetlo. Zarić i prijatelj, kako navodi policija, nisu na prvi poziv izašli iz automobila. Policajac koji je prišao Zariću, na mestu suvozača, izvadio je službeni pištolj, koji je opalio u trenutku kada je Zarić zakačio ruku policajca vratima automobila, objašnjava se u saopštenju.

Poginuli Zarić zadobio je povrede u predelu glave i preminuo je na licu mesta. Devojka ubijenog mladića Jovana Dobrić, koja je na mesto tragedije stigla posle nekoliko minuta, tvrdi za B92 da ne veruje u verziju koju iznosi policija.

"Ja sam bila tamo i videla ga koliko je bio udaljen, znači videlo se da je on izašao, nije on samo otvorio vrata i slučajno njega udario, nego sam videla da je ležao metar od kola, kada je izašao oni su pucali u njega. Jezivo", kaže ona.

Ona je obavestila policiju da je on bio u alkoholisanom stanju i da ga je kući vozio prijatelj, kod koga je alko-testom utvrđeno prisustvo 1,36 promila alkohola u krvi. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je ta služba u 4.20 sati na mestu ubistva mogla samo da konstatuje smrt.

Policajac je u pritvoru, a nakon 48 sati, biće uz krivičnu prijavu predat na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Okolnosti ubistva mogle bi da budu jasnije nakon saslušanja policajca koji je ubio Zarića. Kako je za B92 rečeno u vrhu MUP-a Srbije, u policiji o ovom slučaju ne žele da daju izjave dok ne bude završena istraga.

Milan Zarić, mlađi brat ubijenog 24-godišnjaka, još ne veruje da je njegov brat tako ubijen.

"Ja sam to jutros saznao, od njegove devojke, da je on ubijen. Sada nisam bio siguran, nisam mogao našoj mami to da saopštim, bila je u šoku", rekao je on.

Prijatelj ubijenog Zarića Vladimir Hajder kaže da je bio dobar dečko.

"Mrava nije zgazio, nije se potukao, nije ništa u životu uradio, ja još ne verujem da ga nema. Svi znaju ko je interventa jedinica i šta je. Voleo bih da dođe ministar, da vidi da li je bio kriminalac, neka on dođe da izjavi saučešće“, navodi Hajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: