I pored krize Svilajnac cveta

Potpisan ugovor između holandsko-švajcarske firme i opštine Svilajnac o preradi voća i povrća u toj opštini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.03.2009.

15:35

Default images

Potpredsednik vlade Božidar Đelić izjavio je da je i u otežanim okolnostima ekonomske krize moguće privući kvalitetne investitore u Srbiju. Potpisivanja ugovora između opštine Svilajnac i holandsko-švajcarske firme "Tri stan freš prodjus" o izgradnji sabirno-distributivnog centra, pogona za preradu voća i povrća sa kompleksom plastenika, najbolji je primer, rekao je Đelić.

Reč je o vodećoj firmi za preradu povrća "Koeleman fuds" čiji se proizvodi nalaze svuda u svetu, precizirao je Đelić i napomenuo da je investicija vredna nekoliko miliona evra.

"Poznajem ovog investitora šest godina, moramo raditi u kontinuitetu i pokazati ozbiljnost", rekao je Đelić i dodao da "Koeleman" investira u Svilajnac jer u tom gradu postoji kvalitetna Poljoprivredno veterinarska škola, "a Srbija“, kako je naglasio, „mora investirati u znanje".

Kvalitetni veterinari, tehničari, inženjeri, kooperenati jeste ono što je danas dovelo ovu firmu u Svilajnac, dodao je on i istakao da "naš odgovor na krizu mora biti velika aktivnost, veoma tesna saradnja lokalne samouprave i države, jer je svaka investicija važna, svaki kontakt, jer niko ne može bolje ubediti nove investitore da dođu u Srbiju osim onih koji su već ovde".

"Posle prve laste, nemačke kompanije 'Reum', koja gradi fabriku automobiliskih delova, u kojoj očekujemo početak rada u junu, došao je 'Koelemen', a pregovara se i oko treće strane investicije, a to je instaliranje asfaltne baze u Svilajncu", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: