Trećina ne izdaje fiskalne račune

Više od 30 odsto poreskih obveznika koji moraju da izdaju fiskalne račune to ne čini, izjavio je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

01:36

Default images

On je juče na konferenciji za novinare kazao da je u vanrednoj kontroli izdavanja fiskalnih računa u Beogradu, koja je sprovedena prethodnog vikenda, od kontrolisana 234 obveznika utvrđeno da 76 ne izdaje fiskalne račune.

"Neizdavanjem fiskalnih računa poreski obveznici kojima je to obaveza čine prekršaj i društveno opasno delo jer novac koji je predviđen da od određene usluge ili prodaje robe ide u budžet Srbije, završava u privatnim džepovima", kazao je Radosavljević.

On je najavio da će se izdavanje fiskalnih računa u buduće kontrolisati svakodnevno u svim gradovima Srbije i svi poreski obveznici biće obuhvaćeni bez izuzetaka.

Prema Radosavljevićevim rečima, cilj akcije je da svi poreski obveznici poštuju zakone koji regulišu poresku materiju, ali i da se podigne svest kod građana da traže fiskalne račune jer je to njihovo pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: