Privrednici Slovenije na Kosovu

Brojna slovenačka privredna delegacija, koju predvodi direktor Privredne komore Samo Hribar Milič, boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

08:33

Default images

U toj delegaciji je 40 privrednika koji će se sresti s kolegama na Kosovu, a biće održana i poslovna konferencija kojoj će prisustovati kosovski ministar za saobraćaj i telekomunikacije Fatmir Ljimaj, ministar prosvete Enver Hodžaj, ministar finansija i privrede Ahmet Šalja, predsednik Privredne komore Kosova Besim Bećaj, kao i gradonačelnici Prizrena, Prištine i Kosovske Mitrovice.

U programu slovenačke delegacije učestvovaće i ambasador Slovenije na Kosovu Jožef Hlep, kao i predstavnici slovenačke civilne i vojne misije na Kosovu.

Za saradnju sa kosovskim partnerima zanimaju se pre svega slovenačka preduzeća i institucije iz finansijskog, privrednog i logističko- transportnog sektora.

Pored njih, u slovenačkoj delegaciji su prisutna i preduzeća koja se bave razvojem i aplikacijom tehnologija, savetovanjem, naučno istraživačkim radom, zaštitom životne sredine, istraživačko naučnim radom i oblašću međunarodne razvojne pomoći.

Tokom prošle godine Slovenija je na Kosovo izvezla robu u vrednosti od 83 miliona evra, dok je sa Kosova uvezla robu vrednu 3 miliona evra.

Još uvek se očekuje da Banka Slovenije objavi ukupnu svotu slovenačkih investicija na Kosovu, koje se za sada ocenjuju na oko 200 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: