Bugarska: Policija u ministarstvu

Bugarska policija pretresla je ministarstvo poljoprivrede i zaplenila dokumenta u okviru istrage o nelegalnoj trgovini zemljištem.

Izvor: Beta

Sreda, 18.03.2009.

17:30

Default images

Današnji pretres je deo napora Bugarske da uveri Evropsku uniju u svoju odlučnost u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Brisel je već kaznio Sofiju zbog izostanka rezultata u toj borbi i uskratio joj pomoć.

Tužilaštvo istražuje razmenu hiljada hektara državnih oranica i zemljišta pod šumom sa privatnim licima, izjavio je sofijski tužilac Nikolaj Kokinov ne pružajući više detalja.

Razmena zemljišta je poslednjih godina glavni izvor korupcije u Bugarskoj zato što su posedi na obali Crnog mora i na planinama postali veoma vredni.

"Kada prikupimo dovoljno dokaza o konkretnim ljudima, podići ćemo optužnice", rekao je tužilac Kokinov.

Ministarstvo poljoprivrede odbilo je da komentariše akciju policije i najavilo da će kasnije tokom dana izdati saopštenje.

Bugarski parlament je u januaru uveo moratorijum na svu razmenu zemljišta nakon insistiranja grupa za zaštitu životne sredine koje su se obratile i Briselu, tražeći da interveniše kako bi se sprečilo uništavanje šuma i prirodnih parkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: