Nastaviti akciju "Očistimo Srbiju"

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže da će se nastaviti sa sprovođenjem akcije "Očistimo Srbiju" bez obzira na rebalans budžeta.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

13:11

Default images

"Akcija će biti sprovedena sa sredstvima koje smo planirali da izdvojimo ove godine i ona će biti izdvojena, a eventualna smanjenja budžeta ići će na uštrb nekih drugih projekata koje bi Ministarstvo trebalo da sprovede", rekao je Dulić.

Što se tiče uvođenja ekoloških taksi za buduće recikliranje različitih vrsta otpada i za uklanjanje otpada, Dulić je procenio da je, bez obzira na ekonomsku krizu u zemlji, potrebno njihovo uvođenje.

"Smatram da je upravo sada vreme jer će se kroz taj sistem ekonomskih instrumenata, koje Ministarstvo misli da uspostavi, podići i ekološka industrija koja će u tekućoj godini zaposliti mnogo ljudi i pokrenuti deo naše privrede", obrazložio je ministar.

On je dodao da bi se uvođenjem ekoloških taksi ispravila i nepravda koja se dešavala proteklih 20 godina, a koja je dovela do toga da je Srbija potrošila milijardu evra zato što nije brinula o svom otpadu na dobar način.

"Hoćemo da prestanemo sa tim; ako me pitate kada je vreme: sada je vreme, a ako me pitate da li je sada pravo vreme: jeste, sada je pravo vreme zbog toga što, ako se osvrnemo u prošlost, svake godine bismo mogli da kažemo - nije sada vreme i možemo da sačekamo sledeću godinu i da trpimo dalje gubitke... E, mi to nećemo dopustiti", poručio je ministar Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: