Uređivanje taksi saobraćaja

Postignut je dogovor s gradskim vlastima, policijom i udruženjima taksista da se nesavesni taksisti u najkraćem roku trajno uklone sa Aerodroma "Nikola Tesla".

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

07:45

Default images

Na beogradskom aerodromu kažu da će predlog načina za regulisanje taksi prevoza na Aerodromu gradske vlasti Beograda uputiti institucijama nadležnim za taksi prevoz, ali nisu mogli da preciziraju kada će se to desiti.

Dogovor o uklanjanju nesavesnih taksista, naveli su iz uprave aerodroma, postignut je 16. marta na sastanku predstavnika Gradskog veća Beograda, Direkcije za javni prevoz i Sekretarijata za inspekcijske poslove Skupštine Beograda, Stanice granične policije i Uprave saobraćajne policije za Beograd, nekoliko taksi udruženja i rukovodstva aerodroma.

Podsetimo, na aerodromu je prošle godine, pre održavanja Evrovizije u Beogradu, promenjen sistem taksi prevoza kako bi se smanjio broj nelegalnih taksista.

Taksistima je tada dato pet mesta za stajanje na dolaznom aerodromskom terminalu. Da bi taksisti ušli sa stajališta na odlaznom terminalu na dolazni terminal, potrebno je da se oslobodi mesto i da ih pozove dispečer koji je postavljen na aerodromu.

Pre nego što pusti vozilo, dispečer proverava u bazi podataka da li vozilo spada u kategoriju "luks" vozila prema kriterijumima koje je utvrdio grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: