Nastavljeno suđenje Friclu

U austrijskom gradu Sant Peltenu nastavljeno je suđenje Jozefu Friclu, optuženom da je 24 godine svoju ćerku držao zarobljenu u podrumu.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

16:43

Default images

Fricl se i danas pojavio u sudu skrivajući lice plavom fasciklom. Drugog dana suđenja, članovi porote gledali su video snimak svedočenja Friclove ćerke Elizabet, koju je otac prisilno držao u zatočeništvu. Fricl je ćerki napravio sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo.

Inače, jedna od glavnih tema među meštanima Sant Peltena je plava fascikla kojoj je Fricl krio svoje lice.

Pre početka današnjeg suđenja Friclov advokat rekao je novinarima da se njegov klijent oseća postiđeno.

"Razgovarao sam s njim jutros i pitao ga za fasciklu, i on mi je rekao da se osećao postiđeno i da zato nije želeo da daje nikakve izjave. Verovatno će se i narednih dana kriti iza plave fascikle”, rekao je branilac Jozefa Fricla Rudolf Majer.

“Inače, mislim da je bio veoma kooperativan u sudu. Odgovorio je na sva postavljena pitanja”, kazao je on.

Meštani Sant Peltena smatraju da je to što se Fricl krio iza fascikle - kukavički.

"Video sam Jozefa Fricla na televiziji kako krije lice iza fascikle, i to za mene nije bilo iznenađenje. On se krije od nas, stanovnika Sant Peltena”, kazao je stanovnik Sant Peltena Engelbert Halmer.

Fricl je juče priznao krivicu za incest i utamničenje svoje ćerke, ali ne i za ubistvo jednog njenog deteta i silovanje.

Jedno od sedmoro dece je, naime, umrlo je u drugoj godini i tužioci smatraju da bi preživelo da je imalo adekvatnu lekarsku negu, za šta optužuju Fricla.

Ukoliko bude proglašen krivim za ubistvo iz nehata, Fricl bi mogao da bude osuđen na doživotnu robiju. Presuda bi mogla da bude izrečena najranije u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: