Ocu tinejdžera preti optužnica

Tužioci u Nemačkoj mogli bi da optuže oca tinejdžera koji je prošle nedelje ubio 16 ljudi za ubistvo iz nehata.

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2009.

01:05

Default images

Obrazloženje je da je oružje kojim su počinjena ubistva ostavio nezaključano iako je znao da je njegov sin bio depresivan. Sedamnaestogodišnji Tim Krečmar prošle srede ubio je iz očevog pištolja "bereta" 12 učenika i nastavnika u bivšoj školi i još troje ljudi, a potom izvršio samoubistvo, kada su ga opkolili policajci.

Tužioci u Štutgartu juče su saopštili da su pokrenuli istragu o ulozi oca u zločinu, pošto je utvrđeno da je verovatno bio upoznat sa sinovljevim labilnim menatalnim stanjem.

Policija je saopštila da je Krečmar zbog depresije bio na lečenju između aprila i septembra prošle godine, kada je prekinuo lečenje.

Tužilaštvo i policija u zajedničkom saopštenju su naveli da konkretni znaci da su roditelji bili upoznati sa sinovljevim zdravstvenim problemima daju povod da bi slučaj mogao biti procesuiran kao ubistvo iz nehata.

Krečmarov otac, član streljačkog kluba, imao je u kući 15 pištolja, od kojih su 14 bili zaključani, kako nalaže zakon, dok je "bereta" bila nezaključana u spavaćoj sobi.

Prošlonedeljni napad je podstakao debatu u Nemačkoj da li treba zabraniti vatreno oružje u privatnim kućama, što, prema anketama, ima podršku Nemaca, dok političari navode da je neizvodivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: