Holanđanin želi život u Srebrenici

Nekadašnji vojnik holandskog bataljona u sastavu Unprofora u Srebrenici Rob Zomer odlučan je da se s porodicom nastani u tom gradu, piše sarajevski Dnevni avaz.

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2009.

11:23

Default images

Zomer, koji živi u gradiću Harlem kod Amsterdama, više puta je dolazio u Srebrenicu, gde je bio na službi do juna 1995. Kako piše sarajevski list, Zomer i njegova supruga poslednji put boravili su u Srebrenici decembra prošle godine, kada su izrazili spremnost da kupe nekoliko atraktivnih lokacija u gradu, koje bi koristili za turizam.

"U stalnom sam kontaktu sa Zomerom. On u Srebrenici ima dosta prijatelja, ljudi ga se sećaju dok je bio vojnik na punktu Unprofora u Zelenom Jadru, a i on se seća mnogih naših ljudi", izjavio je Muhizin Omerović iz opštine Srebrenica.

Omerović je rekao da su Zomer i njegova porodica "jednostavno zavoleli Srebrenicu" i da Zomer sada, kada dođe u to mesto, boravi u Potočarima kod prijatelja.

Rob Zomer bio deo redovne vojničke postave holandskog bataljona Unprofora na osmatračnici u Zelenom Jadru. U Holandiju je otputovao juna 1995. godine, mesec pre nego što se dogodio genocid u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: