Zakon uz podršku LDP-a

Nova verzija zakona o zabrani diskriminacije sutra će biti usvojena u Skupštini, uz podršku opozicionog LDP-a i samostalnog poslanika Vladana Batića, piše Blic.

Izvor: FoNet, Blic

Utorak, 17.03.2009.

09:38

Default images

Iz vladajuće koalicije za zakon neće glasati tri poslanika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, piše Blic. Izvori Blica tvrde da su predstavnici vladajuće koalicije u ponedeljak postigli sporazum sa LDP-om o izglasavanju tog zakona pošto, nakon povlačenja iz skupštinske procedure, nije pretrpeo suštinske izmene.

Poslanici LDP-a su, doduše, izjavili da će odluku o tome da li će glasati za taj zakon doneti tek nakon današnjeg razgovora u Skupštini sa predstavnicima nevladinog sektora i piscima zakona.

LDP tvrdi da će zakon podržati samo ukoliko u Skupštini ne bude došlo do amandmanskih izmena koje bi promenile suštinu zakona, ali "Blic" saznaje da većina u Skupštini neće dozvoliti njegovo dalje razvodnjavanje amandmanima.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić u nedelju je "Blicu" potvrdio da će ta stranka glasati za zakon, a juče je to u ime SPO-a potvrdio potpredsednik te partije Srđan Srećković.

I poslanik i lider LSV-a Nenad Čanak u četvrtak će izaći iz kuće "Velikog brata" kako bi zajedno sa svojom poslaničkom grupom glasao za donošenje antidiskriminacionog zakona, kaže za "Blic" poslanica te partije Aleksandra Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: