Podrška Makedoniji, ako reši spor

Bugarska će podržati prijem Makedonije u NATO kada Makedonija reši sporove sa susednim zemljama, izjavio je ministar spoljnih poslova Bugarske Ivajlo Kalfin.

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2009.

19:18

Default images

Kalfin je na sastanku sa ambasadorima zemalja-članica NATO-a u Sofiji rekao da je Bugarska trajno privržena politici "otvorenih vrata" i uključivanja zemalja zapadnog Balkana u NATO.

"Naša zemlja je odigrala aktivnu ulogu u akcionom planu za prijem Albanije i Hrvatske u NATO, takođe i Makedonije kada ona reši sve sporove sa susednim zemaljima", rekao je Kalfin na sastanku.

U Ministravu spoljnih poslova Makedonije kažu da je Bugarska do sada, kao i tokom samita NATO-a u Bukureštu aprila 2008. godine, i u bilateralnim odnosima, podržavala ulazak Makeodnije u NATO i da to nije uslovljavala formulacijom "bez sporova sa susedima".

Ministarstvo smatra da je to uslovljavanje možda deo retorike Kalfina uoči izbora u Bugarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: