Četvorica uhapšena zbog zloupotreba

Kraljevačka policija uhapsila je četvoricu gradskih službenika i vlasnika privatnih firmi iz tog grada zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Beta

Utorak, 17.03.2009.

18:34

Default images

Uhapšeni su načelnik Odeljenja društvenih delatnosti grada Kraljeva Miroljub S. (59), rukovodilac grupe za finansijske i knjigovodstvene poslove grada Nikola G. (62), vlasnik firme "Dadi" Dragutin D. (57) i vlasnik firme "Koastan" Bojan K. (38).

Policija ih sumnjiči da su u 2006. i 2007. godini, izbegavajući propisanu proceduru u sprovođenju postupaka javnih nabavki prilikom rekonstrukcija škola, prihvatali ponude firmi "Dadi" i "Koastan" koje su imale enormno uvećane cene materijala i rada.

Osumnjičeni su, takođe, omogućavali proizvođačima da fakturišu i naplate radove koje nikada nisu izveli, a koje je Zoran Đ. (42), kao nadzorni organ, prihvatao kao izvedene.

Na taj način su oštetili budžet Kraljeva za oko četiri miliona dinara.

Osumnjičeni će uz krivicnu prijavu biti privedeni nadležnom istražnom sudiji u Kraljevu, dok će protiv Zorana Đ. biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: