Malovićeva: Smene u Zabeli zakonite

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da je upravnik KPZ Zabela u Požarevcu Dragoljub Brajović smenjen u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

15:24

Default images

Malovićeva je izjavila je da je smena upravnika usledila posle njegovog izveštaja Vrhovnom sudu Srbije, na osnovu koga je ranije pušten na uslovni otpust nekadašnji zamenik direktora BIA Milorad Bracanović.

Odbor za pravosuđe zasedao je povodom nedavnog prevremenog puštanja na slobodu bivšeg šefa BIA Milorada Bracanovića i najavio formiranje posebne komisije koja će kontrolisati rad zatvorskih institucija u Srbiji.

Za mesto održavanja sastanka poslanici su izabrali požarevački zatvor Zabela.

Milorad Bracanović na slobodi - poslanici u zatvoru.

Organizovanim prevozom zaputili su se u Zabelu kako bi od nadležnih na licu mesta dobili odgovor na pitanje zbog čega bivši zamenik šefa DB-a nije u svojoj ćeliji gde je trebalo da ostane do maja.

U ovom zatvoru smenjen je zamenik upravnika, u toku je razrešenje načelnika zbog propusta u javnim nabavkama, a zbog slučaja "Bracanović”, na kraju je smenjen i prvi čovek Zabele.

Ministarka pravde objasnila je da je izveštaj pokazao da je Bracanović na slobodi zbog nemara.

“Mene ne zanima ko je konkretno lice u pitanju, ali je činjenica da se radi o licu koje je osuđeno za krivična dela organizovanog kriminala”, rekla je Malovićeva. Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Milan Obradović kaže da se u slučaju Bracanović odmah reagovalo i da će tako biti i ubuduće.

On je rekao da su prebukirani zatvori jedan od najvećih problema sa kojima se sada suočava.

Obradović kaže da je bezbednost u zatvorima jedan od prioriteta u budućnosti. Njega nije uznemirila činjenica da su novinari u Zabelu ušli samo uz ličnu kartu bez prethodnog pretresa stvari.

Posle Dragoljuba Brajovića, upravnik Zabele postao je Velimir Vidić, koji kaže da je odmah preuzeo kormilo u svoje ruke.

Međutim, njega je iznenadio propust pripadnika obezbeđenja koji su dozvolili da novinari bez pretresa ušetaju u upravnu zgradu.

Članovi odbora na sednici nisu donosili nikakve odluke, ali su najavili da će pokrenuti inicijativu da se osnuje petočlana komisija koja bi nadgledala rad zatvorskih institucija u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: