Beograd: Još 19 "škola bez nasilja"

U program “Škola bez nasilja” danas se uključilo još 19 osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

17:39

Default images

Danas je u Skupštini grada Beograda 19 beogradskih škola pristupilo programu “Škola bez nasilja - ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu“ i tako postalo deo porodice 137 osnovnih škola iz 54 grada u Srbiji koje već sprovode ovaj program.

Sekretarijat za obrazovanje Beograda obezbedio je i sredstva za štampanje “Priručnika za roditelje” čija su deca učenici u ovim školama, a JKP “Infostan“ i građani Beograda su svojim donacijama u toku protekle godine obezbedili sredstva za uključenje još pet beogradskih osnovnih škola u program.

Program “Škola bez nasilja“ postoji od 2005. godine i trenutno se sprovodi u 137 škola u Srbiji.

Realizuje ga UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom rada i socijalne politike, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Savetom za prava deteta Vlade Republike Srbije i sada Gradskom upravom grada Beograda – Sekretarijatom za obrazovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: