Luksemburg pomaže vodosnabdevanje

Grad Novi Pazar dobio je od vlade Luksemburga 4,5 miliona evra za realizaciju projekta poboljšanja vodosnabdevanja u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

10:33

Default images

Gradonačelnik Mirsad Đerlek kaže da će gradska uprava na ovaj način rešiti problem vodosnabdevanja koji godinama opterećuje Novi Pazar. U proteklih osam godina u Novom Pazaru su svakog leta bile na snazi restrikcije vode. Vodovodna mreža je dotrajala i iz mreže se gubi oko 60 odsto kapaciteta.

"Primena ovog projekta počinje u aprilu, a trajaće tri i po godine", dodao je on.

Generalni direktor luksemburške razvojne organizacije Luk development Gaston Švarc i predstavnik ministarstva inostranih poslova Luksemburga Pjer Veber boravili su u Novom Pazaru kako bi saopštili tu odluku Đerleku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: