Odšteta Momčilu Veljkoviću

Država je, po odluci smederevskog Okružnog suda, dužna da isplati aktivisti "Otpora" Momčilu Veljkoviću 354.000 dinara zbog nezakonitog pritvaranja u maju 2000.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

14:12

Default images

Presuda Okružnog suda je pravosnažna nakon što je taj sud preinačio presudu Opštinskog suda kojom je Veljkoviću trebalo da bude isplaćeno 590.000 dinara. Otporaš je priveden 2. maja 2000. godine nakon fizičkog sukoba sina bivšeg predsednika Jugoslavije Marka Miloševića i njegovih saradnika sa trojicom članova Otpora u Požarevcu.

U istražnom zatvoru Veljković je proveo dva meseca zbog sumnje da je pokušao da ubije članove Jugoslovenske levice.

Veljković je naveo da ne može da bude zadovoljan naknadom koju će dobiti jer je žrtva političkog progona.

"To je mnogo teže u odnosu na osumnjičene za kriminalne aktivnosti za koje nije bilo dokaza za izvršenje krivičnog dela. O ovom slučaju zna ceo svet. Zbog toga ćemo uputiti zahtev za reviziju Vrhovnom sudu", rekao je Veljković.

Veljkovićev odštetni zahtev bio je pet miliona dinara i pedeset para.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: