OTP banka zatvara 11 filijala

Izvršni odbor OTP banke u Srbiji odlučio je da zatvori 11 filijala te banke, a upravni odbor će do kraja meseca usvojiti predlog programa tehnološkog viška.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.03.2009.

13:24

Default images

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke u Srbiji Henrik Aut izjavio je da je OTP banka u skladu sa uslovima na tržištu morala da krene u reorganizaciju rada. "Nažalost, to podrazumeva donošenje teških odluka. Najteže od svega je to što će do kraja ovog meseca Upravni odbor banke usvojiti predlog programa tehnološkog viška", rekao je Aut.

On kaže da je posle izvršene analize profitabilnosti doneta odluka da se 11 filijala te banke zatvori. Zaposlenima koji budu proglašeni za tehnološki višak obezbeđene su otpremnine, navedeno je u saopštenju te banke.

Takođe, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Nacionalnom službom za zapošljavanje, za sve će biti realizovani programi za podršku u novom zapošljavanju i samozapošljavanju.

U saopštenju se dodaje da će proces reorganizacije poslovanja obezbediti toj banci da u novonastalim tržišnim uslovima zaštiti interese klijenata i nastavi da pruža kvalitetne usluge.

OTP banka Srbija članica je međunarodne OTP grupe, vodeće finansijske institucije u Mađarskoj, koja posluje i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini.

OTP grupa trenutno uslužuje oko 11 miliona klijenata u 9 zemalja, sa oko 33.000 zaposlenih i oko 1.500 filijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: