Kermabon ove nedelje u Beogradu

Šef Euleksa Iv de Kermabon posetiće ove nedelje Beograd, gde će razgovarati o operativnim pitanjima. Poseta neće imati politički karakter.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.03.2009.

12:18

Default images

"Reč je o tehničkoj poseti. Kermabon će sa ministrima pravde, unutrašnjih poslova i finansija razgovarati o pitanjima za koja Euleks ima operativni mandat za Kosovo", rekao je listu Zeri portparol Euleksa Kristof Lamfalusi. Pomenuto je da bi tema susreta mogla da bude i zaključenje privremenih aranžmana Beograda i Euleksa. Kermabon će u Beogradu boraviti od 18. do 20. marta.

Zvaničnici Euleksa su naveli da bi cilj ove posete mogao da bude ublažavanje sadašnjih "napetosti između ove misije i Beograda", pošto Srbija od početka prihvata samo autoritet UNMIK-a na Kosovu.

Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići je rekao da je za kosovske institucije plan od šest tačaka generalnog sekratara Ujedinjenih nacija mrtav, bez obzira na to kakav je karakter posete Kermabona Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: