Hrvatska Srbiji ustupa dokumente

Hrvatska će Srbiji ustupiti prevod dokumenata potrebnih u procesu približavanja EU, kažu u Ministarstvu spoljnih poslova te zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

19:13

Default images

Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Hrvatske Mario Dragun je u izjavi novinarima rekao da je Hrvatska ranije isticala spremnost da pomogne evroatlantsku integraciju država regiona i da je jedan od vidova takve pomoći davanje dokumenata koje je Hrvatska prevela za svoje potrebe.

Uoči skore službene posete premijera Ive Sanadera Beogradu, koji u Srbiju putuje u petak, 20. marta, hrvatski mediji su preneli da će Zagreb Beogradu ponuditi nekoliko stotina dokumenata koje je Hrvatska prevela radi pregovora o prijemu u EU.

Dragun je podsetio da je Hrvatska u više navrata isticala da je evroatlantska budućnost najbolja garancija trajnog mira i stabilnosti jugoistočne Evrope.

"U vremenu koje je pred nama moći ćemo da konkretnije razgovaramo o toj temi", dodao je on.

Prošle sedmice u Zagrebu je boravio predsednik Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Dragoljub Mićunovića koji je razgovarao s najvišim hrvatskim političkim funkcionerima.

Tom prilikom Sanader je rekao da će njegov poseta Beogradu biti dobra osnova za poboljšanje privrednih i političkih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: