Uhapšeni zbog pranja novca

Uhapšeno je 11 osoba koje se terete za zloupotrebu položaja, pranje novca i falsifikovanje dokumenata, dok se za šestoro osumnjičenih traga, saopštio je MUP.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.03.2009.

12:12

Default images

Kako je navedeno, u zajedničkoj akciji MUP-a Srbije i Poreske policije uhapšeni su vlasnik preduzeća "Pekabella" iz Beograda Predrag B. (43), direktor preduzeća "Mediteraneo Group" iz Beograda Boris Š. (37) i "faktički" vlasnik preduzeća "Vihor trejd Veternik" Dragan P. (42).

Uhapšeni su i knjigovodja Irena V. iz Novog Sada (49), direktor preduzeća "Vihor trejd Veternik" Bojan S. (29), direktor preduzeća "Enig" iz Beograda Gojko R. (49), direktor preduzeća "Pen kompani" iz Beograda Ivica N. (39), direktor preduzeća "Cvrčak" iz Beograda Saša B. (33), direktor preduzeća "Blaki komp" iz Beograda Milorad A. (56) i odgovorno lice te firme Dragoslav J. (47).

Uhapšena je i direktorka preduzeća "JSF kompani" i "Stajl Grup" iz Beograda Jasmina Lazarević (46).

Policija je navela da traga za direktorom preduzeća "Dragnić tim" iz Beograda Reljom D. (37) i odgovornim licem preduzeća "Pekabella" iz Beograda Ivanom A. (38).

Policija traga i za direktorom preduzeća "Pekabella" Zoranom J. (46), direktorom preduzeća "Braća Jojić" iz Beograda Stevanom J. (33), direktorom preduzeća "Central Eko sistem" iz Beograda Bojanom K. (41) i odgovornim licem preduzeća "Elit Nutricion" iz Beograda Živoradom M. (27).

Oni su osumnjičeni da su 2007. i 2008. godine oštetili budžet Srbije za milion i po evra koristeći fiktivnu dokumentaciju o navodnom prometu dobara i usluga.

Osumnjičeni su sa računa firmi "Pekabella", "Mediteranea group" i "Cvrčak", koje se bave trgovinom, transportom i pružanjem usluga, podigli 121 milion dinara, a prethodno su se sa vlasnicima firmi "Vihor trejd", "Pen kompani", "Enig", "JSF kompani" i "Stajl Grup" dogovorili da im sačine fiktivnu dokumentaciju o navodnoj isporuci dobara i usluga.

Kako je navedeno, osumnjičeni su tako prikazali lažni promet u iznosu od 209 miliona dinara oštetivši pri tome budžet Srbije za milion i po evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: