Ostavka UO Narodnog muzeja

Članovi Upravnog odbora Narodnog muzeja podneli su ostavke i o tome danas obavestili Vladu Srbije. Ministarstvo kulture prihvatilo ostavke.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.03.2009.

19:15

Default images

"S obzirom na to da smo iscrpli sve mogućnosti da utičemo na Ministarstvo kulture da omogući rekonstrukciju Muzeja, ili barem čuvanje kulturnog blaga u prihvatljivim uslovima, prinuđeni smo da podnesemo neopozive ostavke", navodi se u saopštenju.

"Ne želimo da budemo saučesnici u uništavanju Narodnog muzeja i najvećeg kulturnog blaga naše zemlje", ističu oni i optužuju Ministarstvo kulture da je "blokiralo put svojom neobjašnjivom opstrukcijom rekonstrukcije Muzeja”.

Ministarstvo kulture saopštilo je da razume i prihvata ostavke članova Upravnog odbora Narodnog muzeja i dodaje da ih podnošenje ostavki ne oslobađa odgovornosti za poteze i ugovore koji su odobreni za vreme njihovog mandata.

Kako je navedeno u saopštenju, Narodni muzej je zatvoren još od 2001. godine, kada je nekima od članova, koji su danas podneli ostavke tim povodom, počeo mandat.

"Uprkos svim dosadašnjim ostavkama, Ministarstvo kulture neće odustati od temeljnih reformi i revizije poslovanja svih ustanova kulture, analize rada direktora, upravnih odbora, nadzornih odbora i saveta", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: