Braun: Mirovni proces opstaje

Belfast -- Britanski premijer Gordon Braun ocenio je da se mirovni proces u Severnoj Irskoj ne može zaustaviti i pored ubistva dvojice britanskih vojnika.

Izvor: Beta
Podeli

"Ono što sam jutros video jesu jedinstvo naroda Severne Irske i jedinstvo političkih stranaka", rekao je Braun koji danas boravi u poseti tom delu Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski premijer je nakon razgovora u Stormontu sa predsednikom i potpredsednikom vlade Severne Irske, Piterom Robinsonom i Martinom Makginisom, rekao da lideri Severne Irske "jedinstveno stoje iza mirovnog procesa koji su gradili godinama".

"Oni žele, kao i ja, da svetu pošalju poruku da politički proces nikada neće biti narušen. Ustvari, politički proces je sada nepovratan", rekao je Braun.

Britanski premijer je danas posetio vojnu bazu u kojoj su u subotu uveče ubijena dva britanska vojnika u napadu za koji je odgovornost preuzela grupa Prava IRA.

"Nema mesta za Pravu IRA u politici Severne Irske", rekao je Braun i dodao da je reč o "nemilosrednim ubicama i teroristima koji nisu pokazali nikako saosećanje" sa svojim žrtvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 871 idi na stranu