Saslušan Dragan Veselinov

U Drugom opštinskom sudu u Beogradu saslušan je bivši ministar Dragan Veselinov zbog sumnje da je lažno svedočio na suđenju svom vozaču Stevanu Bakalovu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 04.03.2009.

14:14

Default images

Bakalov je osuđen za izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 2003. godine nastradala Katarina Marić. Zahtevu za sprovođenje istrage protiv Veselinova sudu je podnela porodica Marić tvrdeći da je Veselinov na suđenju Bakalovu lažno svedočio.

Nekadašnji ministar koji je bio u kolima kada je njegovo vozilo kojim je upravljao Bakalov naletelo na Marićevu, svedočio je da je automobil prošao na semaforu kroz zeleno svetlo, dok porodica nastradale devojke navodi da je pravosnažnom presudom utvrđeno da je ministrovo vozilo prošlo kroz crveno svetlo.

Nakon saslušanja, sud treba da odluči da li će pokrenuti istragu protiv Veselinova zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza.

Veselinov nije želeo da govori za medije, a njegov advokat navodi da je ostao pri ranijem iskazu. Veselinov je pred istražnim sudijom ponovio da je njegovo službeno vozilo, kojim je upravljao Bakalov, prošlo na semaforu kroz zeleno svetlo, potvrdio je novinarima njegov branilac Nikola Barović, koji je prisustvovao saslušanju.

On je kazao da postupak koji protiv Veselinova traži porodica nastradale devojke nema osnova, ocenjujući da je on pokrenut zbog "velike boli".

“Ocena iskaza je učinjena u prvostepenoj i drugostepenoj presudi povodom nesreće i pogibije nesrećne devojke, ali razlog za vođenje ovog postupka zapravo ne stoji. Zašto to radi punomoćnik privatne tužilje, odnosno tužilja, verovatno usled te velike tragedije koja je nju zadesila”, smatra Barović. Advokat porodice Marić Radovan Lopičić kazao je novinarima da je Veselinov tokom saslušanja na njegovo pitanje zašto je posle nesreće medijima izjavljivao da ne zna kroz koje je svetlo prošlo vozilo, a na suđenju da je bilo zeleno, odgovorio "to je moj politički stav".

Lopičić je kazao da je bivši ministar takođe bio preneražen kada su oštećeni u kancelariji istražnog sudije tvrdili da je pored Bakalova i njega u autu bila i novinarka iz Zrenjanina Jasna Bajšanski, koja je i funkcioner opštinskog odbora njegove stranke.

"Pokušaćemo da dokažemo da je u džipu toga dana bila i novinarka Bajšanski, koja je odmah posle nesreće pobegla", kazao je Lopičić i naveo da će na taj način da se utvrdi i kakav je moral bivšeg ministra, koji je negirao prisustvo Jasne Bajšanski u vozilu u trenutku nesreće.

Istražni sudija, koji je saslušao odbranu Veselinova po zahtevu za sprovođenje istrage koji je sudu podnela porodica Marić, naknadno će odlučiti da li će protiv njega pokrenuti istragu zbog lažnog svedočenja na suđenju Bakalovu u Okružnom sudu u Beogradu.

Pošto tužilaštvo nije želelo da preduzme krivično gonjenje protiv Veselinova zbog nedostatka dokaza, porodica Marić preuzela je gonjenje u svojstvu oštećenih kao tužilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: