Stanje dečaka stabilno

Beograd -- Zdravstveno stanje dvojice dečaka koji su povređeni kada ih je u beogradskom naselju Vidikovac udario autobus stabilno je, kažu lekari.

Izvor: B92
Podeli

U Urgentnom centru jedan od njih zadržan je na odeljenju neurohirurgije zbog potresa mozga, ali je njegovo stanje stabilno. Drugi je zbog teške povrede stopala i potkolenice prebačen u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici.

Dečaci su juče nešto posle 14 časova pretrčavali ulicu u beogradskom naselju Vidikovac, kada je na njih naleteo autobus gradskog prevoza na liniji 23.

Tom prilikom došlo je do gaženja jednog dečaka, koji je prevezen na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici, dok je drugi deček prevezen u Urgentni centar na neorohirurgiju.

Neurohirurg Lidija Sarić rekla je da su oba dečaka u klinike primljeni sa težim povredama glave i donjih ekstremiteta.

“Ja mogu da vam kažem da oba deteta imaju potres mozga, a tu je i jako, jako teška povreda desnog stopala, znači neophodno je operativno lečenje. Ono što smo saznali od roditelja, od oca dečaka Nikole, koji je zadržan na neurohirurgiji, to je da su deca najverovatnije pretrčavala ulicu”, navodi Sarićeva.

U saobraćajnoj policiji za B92 je rečeno da se okolnosti nesreće i dalje utvrđuju.

Sudeći po tragu kočenja autobusa i patike koja je ostala na putu gde je autobus udario dečake, 10-godišnjaci su najverovatnije ulicu pretrčavali van pešačkog prelaza.

Povređeni su učenici Osnovne škole “Josif Pančić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 871 idi na stranu