Stanje dečaka stabilno

Zdravstveno stanje dvojice dečaka koji su povređeni kada ih je u beogradskom naselju Vidikovac udario autobus stabilno je, kažu lekari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2009.

15:24

Default images

U Urgentnom centru jedan od njih zadržan je na odeljenju neurohirurgije zbog potresa mozga, ali je njegovo stanje stabilno. Drugi je zbog teške povrede stopala i potkolenice prebačen u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici.

Dečaci su juče nešto posle 14 časova pretrčavali ulicu u beogradskom naselju Vidikovac, kada je na njih naleteo autobus gradskog prevoza na liniji 23.

Tom prilikom došlo je do gaženja jednog dečaka, koji je prevezen na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici, dok je drugi deček prevezen u Urgentni centar na neorohirurgiju.

Neurohirurg Lidija Sarić rekla je da su oba dečaka u klinike primljeni sa težim povredama glave i donjih ekstremiteta.

“Ja mogu da vam kažem da oba deteta imaju potres mozga, a tu je i jako, jako teška povreda desnog stopala, znači neophodno je operativno lečenje. Ono što smo saznali od roditelja, od oca dečaka Nikole, koji je zadržan na neurohirurgiji, to je da su deca najverovatnije pretrčavala ulicu”, navodi Sarićeva.

U saobraćajnoj policiji za B92 je rečeno da se okolnosti nesreće i dalje utvrđuju.

Sudeći po tragu kočenja autobusa i patike koja je ostala na putu gde je autobus udario dečake, 10-godišnjaci su najverovatnije ulicu pretrčavali van pešačkog prelaza.

Povređeni su učenici Osnovne škole “Josif Pančić”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: