Maltretirana učenica da se ispiše

Jednu 9-godišnju devojčicu, učenicu beogradske škole “Veljko Dugošević”, već više meseci maltretiraju tri vršnjakinje iz razreda.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 03.03.2009.

01:35

Default images

Škola nije mogla da reši problem i sada se čeka da ga reši Ministarstvo prosvete. Otac devojčice koju maltretiraju vršnjakinje kaže da njegova ćerka trpi gotovo svakodnevne napade, a da je učiteljica na to roditeljima predložila da ispišu dete iz tog odeljenja.

Kako škola ništa nije mogla da učini da bi zaustavila svakodnevne napade na devojčicu, roditelji su se obratili Ministrstvu prosvete.

"Tu se prvenstveno radi o zabadanju olovke u glavu, dranju butine klupom i bili smo prinuđeni da se obratimo ministarstvu”, kaže otac maltretirane devojčice Igor Vranješević.

“Problem je taj što to traje nekoliko meseci i ne rešava se. Dobili smo loš impuls, dete nam prebijaju svakog dana, tako da naše dete neće ići u školu dok se problem ne reši”, navodi on.

Međutim, otac bliznakinja koje napadaju drugaricu iz odeljenja, Dejan Perin, kaže da je najveći problem učiteljica, koja, kako kaže, maltretira njegove ćerke. On tvrdi da ga niko iz škole nije obavestio o ovom problemu.

"Mene niko nije kontaktirao. Ja sam sam došao i tražio, pošto deca kažu da su ih zvali direktor i pedagog, a u međuvremenu meni i supruzi niko nije rekao da dođemo. Učiteljica je dobila kritike od pedagoga u mom prisustvu", navodi Perin. Direktorka škole Vesna Ćirović negira tvrdnje oca bliznakinja da nije obavešten. Ona kaže da je bilo sastanaka sa roditeljima.

Direktorka navodi da škola sada čeka rešenje od prosvetne inspekcije jer sama nije mogla da reši problem nastao među učenicama drugog razreda.

Izveštaj kod nadležnih organa

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda sastavio je izveštaj o zlostavljanju učenice Osnovne škole "Veljko Dugošević" i prosledio ga nadležnim organima, a školi preporučio da razmotri mogućnost da dve nasilne devojčice prebaci u drugo odeljenje, rečeno je agenciji Beta.

Pomoćnik gradskog sekretara za inspekcijske poslove Milovan Lazović rekao je da je inspekcija posetila školu u petak, a da je danas sačinila izveštaj i prosledila ga Centru za socijalni rad, Odeljenju za maloletničku delikvenciju MUP-a Srbije, kao i građanskom braniocu.

Lazović je rekao da je školi predloženo da ispita mogućnost da se dve učenice, koje su ispoljile verbalno i fizičko nasilje, prebace u drugo odeljenje, ali da ta opcija neće imati mnogo izgleda za uspeh ukoliko otac devojčica nastavi da odbija saradnju sa školom i drugim roditeljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: