Suficit Srbije sa CEFTA regionom

Srbija je u trgovinskoj razmeni sa zemljama CEFTA sporazuma u januaru zabeležila suficit od 63,2 miliona dolara, objavio je Republički zavod za statistiku.

Izvor: Beta

Subota, 28.02.2009.

11:13

Default images

Kako se navodi, pozitivan saldo trgovinske razmene za članicama CEFTA Srbija je ostvarila zahvaljujići izvozu poljoprivrednih proizvoda, pre svega žitarica i proizvoda od njih, kao i raznih vrste pića.

Izoz Srbije u CEFTA region u janurau iznosio je 132,1 milion dolara, a uvoz 68,9 miliona dolara. Srbija je najviše uvozila gvožđe i čelik, kameni ugalj i energente.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosi 191,7 odsto.

CEFTA je sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Albanije, Moldavije i Kosova, koje predstavlja UNMIK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: