Eksplozija na stanici metroa

Kairo -- Nepoznati počinilac bacio je danas molotovljev koktel na stanicu metroa u Kairu u kojoj je bilo mnogo putnika, ali u tom napadu nije bilo povređenih.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema navodima egipatskih bezbednosnih zvaničnika, napadač je pobegao sa lica mesta. Motiv napada za sada nije poznat. Taj bombaški napad u severnom delu Kaira usledio je samo nekoliko dana posle eksplozije bombe u delu egipatske prestonice koji posećuju mnogi turisti, a u kojoj je poginuo jedan mladi Francuz.

Reč je o prvom napadu na turiste u Egiptu od 2006. godine, u kome je bilo žrtava.

Svet

Netenjahu odustao od pregovora

Jerusalim -- Lider partije Likud Benjam Netanjahu odustao je od daljih pregovora o formiranju koalicione vlade sa šeficom partije Kadima Cipi Livni, saopšteno je večeras.

Svet subota 28.02. 21:00 Komentara: 0

Bangladeš: Vojska lojalna vladi

Daka -- Vojska Bangladeša potvrdila je da podržava vladu Šeik Hasine, posle pobune pripadnika paravojnih jedinica u kojoj je ubijeno najmanje 80 ljudi, većinom oficira.

Svet subota 28.02. 19:57 Komentara: 0

Abas očekuje pomoć za Gazu

Ramala -- Sredstvima za obnovu pojasa Gaze trebalo da bi da upravlja Palestinska uprava, a ne Hamas, složili su se palestinski predsednik Mahmud Abas i Havijer Solana.

Svet subota 28.02. 17:39 Komentara: 0

Razgovori vojske SAD i Kine

Peking, Seul -- Visoki vojni zvaničnici SAD i Kine dogovorili su se da produže vojne ugovore suspendovane u oktobru, kada je Vašington objavio prodaju naoružanja Tajvanu.

Svet subota 28.02. 17:23 Komentara: 0
strana 1 od 240 idi na stranu