Pronađeno još opasnih materija

U opštini Knić pronađene su nove količine opasnih materija iz fabrike "Zvezda Helios". Sumnja se da postoje mnogo veće količine.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

11:48

Default images

Akcija policije u selu Bečevica u opštini Knić, gde su pronađeni cisterna i metalna burad sa potencijalno toksičnom materijom nije završena, jer se sumnja da postoje mnogo veće količine opasne materije.

Juče je u četiri domaćinstva iz Bečevice pronađena plastična cisterna zapremine 1.000 litara i 27 metalnih buradi od po 200 litara, a sumnja se da se u njima nalazi otrovna materija koja može da ugrozi zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Cisterna i burad su iz fabike "Zvezda Helios" iz Gornjeg Milanovca.

Meštani sela Bečevica, ne znajući da se radi opasnoj materiji, nabavljali su burad iz Zvezde Heliosa još od 2007. godine.

Šef odseka za privredni kriminal policijske uprave Kragujevca Dejan Mihajlović rekao je za B92 da će policija podneti krivične prijave protiv odgovornih lica.

Vanredna sednica opštinskog veća

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić zakazao je za sutra vanrednu sednicu opštinskog veća na kojoj će se razgovarati o najavama zatvaranja firmi-zagađivača.

Zbog nepropisnog skladištenja opasnog otpada, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine naložila je zatvaranje industrije boja i lakova Zvezda Helios i preduzeća Ekol.

Marušić je agenciji Beta rekao da je u tim preduzećima zaposleno više od 150 radnika koji bi zatvaranjem fabrika mogli ostati bez posla.

On je najavio da će tražiti pomoć Vlade Srbije u utvrđivanju činjenica i zaštiti životne sredine u tom delu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: