Bradić: Odricanja u vreme krize

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić pozvao je direktore institucija kulture na požrtvovanost i spremnost na odricanje u vremenu ekonomske krize.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

20:01

Default images

"Tržišna utakmica najpre naplaćuje danak onima koji neprihvatanjem ili nerazumevanjem realne situacije, ne postizu očekivane rezultate, prebacujući krivicu i odgovornost na druge", rekao je Bradić.

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Predrag Ejdus podneo je pre nekoliko dana ostavku, a direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac je u pismu Bradiću ponudio ostavku ako se uskoro ne pronađe rešenje za poboljšanje finansijske situacije zaposlenih u Filharmoniji.

Ne pominjući direktno ni Ejdusa ni Tasovca, ministar Bradić je naveo da " postoje ustanove čiji direktori menadžersku nemoć pokušavaju da maskiraju isključivo pritiskom na džep poreskih obveznika, a ukoliko u tome ne uspeju, očekuju rešenja od viših instanci i prebacuju sopstvenu odgovornost na njih".

Bradić je ponovio da je Ministarstvo kulture dužno da novac poreskih obveznika, kako je naveo, pažljivo i odgovorno ulaže u kulturna dobra i proizvode i da pronalazi najsposobnije "izvršioce tog naloga, najpre u ustanovama od najvišeg nacionalnog značaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: