Bradić: Odricanja u vreme krize

Beograd -- Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić pozvao je direktore institucija kulture na požrtvovanost i spremnost na odricanje u vremenu ekonomske krize.

Izvor: Beta
Podeli

"Tržišna utakmica najpre naplaćuje danak onima koji neprihvatanjem ili nerazumevanjem realne situacije, ne postizu očekivane rezultate, prebacujući krivicu i odgovornost na druge", rekao je Bradić.

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Predrag Ejdus podneo je pre nekoliko dana ostavku, a direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac je u pismu Bradiću ponudio ostavku ako se uskoro ne pronađe rešenje za poboljšanje finansijske situacije zaposlenih u Filharmoniji.

Ne pominjući direktno ni Ejdusa ni Tasovca, ministar Bradić je naveo da " postoje ustanove čiji direktori menadžersku nemoć pokušavaju da maskiraju isključivo pritiskom na džep poreskih obveznika, a ukoliko u tome ne uspeju, očekuju rešenja od viših instanci i prebacuju sopstvenu odgovornost na njih".

Bradić je ponovio da je Ministarstvo kulture dužno da novac poreskih obveznika, kako je naveo, pažljivo i odgovorno ulaže u kulturna dobra i proizvode i da pronalazi najsposobnije "izvršioce tog naloga, najpre u ustanovama od najvišeg nacionalnog značaja".

Društvo

Omladina i nasilje

Beograd -- Petina dece školskog uzrasta svakodnevno je izložena nekom obliku vršnjačkog nasilja, ocenjeno je u debati na temu "Omladina i nasilje".

Društvo subota 28.02. 01:13 Komentara: 1
strana 1 od 86 idi na stranu