Milion dinara za Sigurnu kuću

Za funkcionisanje jagodinske Sigurne kuće u 2009. godini u budžetu grada obezbeđeno je milion dinara, potvrđeno je u Gradskoj skupštini.

Izvor: B92

Subota, 28.02.2009.

11:13

Default images

U 2008. godini u Sigurnoj kući boravilo je deset žrtava nasilja "koje su ispunjavale uslove za smeštaj". Prvi gost je bila žrtva iz druge opštine, tri dana posle otvaranja, kažu stručnjaci Centra za socijalni rad grada koji vodi nadzor nad ovom ustanovom.

Stanarka Sigurne kuće protekle godine bila je jedna žena sa troje dece, dve sa po jednim a dve žene, starije dobi, bile su bez dece.

U Centru, napominju, da je na "SOS" telefon bilo 36 poziva "koji su bili upućeni od lica koja su pretrpela naki vid nasilja, od lica koja su prijavila nasilje nad drugim osobama i od onih kojima su bile potrebne bilo koje informacije u vezi sa nasiljem u porodici".

Sa područja drugih opština Pomoravskog okruga bilo je 15 poziva na "SOS" telefon, ističu u Centru.

U toj ustanovi napominju da su prijave nasilja stizale i, "preko telefona Centra za socijalni rad i bilo ih je 24, direktno u prostorijama Centra nasilje je prijavilo 32 lica, sve skupa oko stotinu prijava nasilja"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: