Skupština zaseda u četvrtak

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović sazvala je za četvrtak, 5. mart prvu sednicu prvog redovnog zasedanja parlamenta u ovoj godini.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2009.

19:46

Default images

Slavica Đukić-Dejanović predložila je da se na toj sednici razmatraju predlozi zakona o zabrani diskriminacije, međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Na dnevom redu je i potvrđivanju konvencije o visokotehnološkom kriminalu i konvencije Saveta Evrope o pranju, traženju, zapleni i oduzimanju prihoda stečenih kriminalom i o finansiranju terorizma.

Na dnevnom redu Skupštine trebalo bi da se nađe i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu koji se odnosi na inkriminaciju dela rasističke i ksenofobične prirode izvršenih preko računarskih sistema, kao i predlozi zakona o potvrđivanju Konvencije SE borbi protiv trgovine ljudima i o potvrđivanju Konvencije SE o sprečavanju terorizma.

Predsednica Skupštine predložila je da se raspravlja i o Predlogu zakona o potvrđivanju Protokola o izmenama Evropske konvencije o suzbijanju terorizma i predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Danske o olakšanoj proceduri za izdavanje viza.

U dnevni red uvršteni su i predlozi zakona o matičnim knjigama, izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji i Oredlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Sve predložene zakone podnela je Vlada, navedeno je u saopštenju iz Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: