205 mirotvoraca za Nobela

Ove godine je prijavljen rekordan broj od 205 kandidata za Nobelovu nagradu za mir, saopštio je Nobelov institut u Oslu.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

19:25

Default images

Među kandidatima su 33 organizacije i 172 pojednica, precizirao je institut, ne navodeći njihove nazive i imena, prenela je agencija ANSA. Nobelova nagrada za mir se tradicionalno dodeljuje u oktobru.

Kandidaturu mogu podneti članovi nacionalnih prlamenata i vlada, bivši laureati, predstavnici značajnih međunarodnih organizacija i eminentne ličnosti iz kulture i politike kao i sami članovi Nobelovog komiteta.

Prošle godine, dobitnik ove prestižne nagrade bio je bivši predsednik Finske i posrednik u pregovorima o Kosovu Marti Ahtisari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: