Nesreća u Slovačkoj

Bratislava -- Najmanje 13 ljudi je poginulo u jutrošnjem sudaru voza i autobusa kraj mesta Brezno u centralnoj Slovačkoj, a preko 20 je povređeno.

Izvor: Beta
Podeli

U olupini autobusa, na kojoj i dalje leži voz, nalaze još tela, a dvoje povređenih je u kritičnom stanju. Do nesreće je došlo jutros, kada je na loše označeni železnički prelaz bez rampe ušao autobus sa 35 putnika iako se približavao lokalni voz.

Vozač autobusa iz nepoznatih razloga nije uspeo da promeni brzinu, skloni autobus s pruge i izbegne da voz udari u njega brzinom od oko 70 kilometara na čas, kazali su slovačkim medijima očevici nesreće.

U autobusu je bila grupa 35 građana Slovačke iz mesta Banovce nad Bebravou koja se uputila na skijanje.

Mrtvi i povređeni su iz autobusa, pošto je nekoliko putnika lokalnog voza u sudaru samo zadobile ogrebotine.

Na mesto su odmah stigli ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak i saobraćaja Lubomir Važni i zdravstva Rihard Raši.

To je jedna od najgorih takvih saobraćajnih nesreća u Slovačkoj, pošto je do sada najtragičniji bilans od 13 mrtvih imala nesreća autobusa 2003. kraj mesta Gelnice.

Info

Netenjahu odustao od pregovora

Jerusalim -- Lider partije Likud Benjam Netanjahu odustao je od daljih pregovora o formiranju koalicione vlade sa šeficom partije Kadima Cipi Livni, saopšteno je večeras.

Svet subota 28.02. 21:00 Komentara: 0

Eksplozija na stanici metroa

Kairo -- Nepoznati počinilac bacio je danas molotovljev koktel na stanicu metroa u Kairu u kojoj je bilo mnogo putnika, ali u tom napadu nije bilo povređenih.

Svet subota 28.02. 20:35 Komentara: 0
strana 1 od 895 idi na stranu