"Zastava 10" uz subvenciju države

Grupa "Zastava vozila" saopštila je da je spremna da od 23. februara otpočne prodaju vozila "zastava 10" po modelu potrošačkih kredita uz subvenciju države.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.02.2009.

20:38

Default images

Kako je navedeno u saopštenju informativne službe, shodno Programu kreditne podrške, građani i privrednici osnovni model "zastava 10" ("punto 188") mogu kupiti po ceni od 6.999 evra s PDV-om.

Vlada Srbije 5. februara je usvojila Uredbu o uslovima i kriterijumima za realizaciju kredita za subvencionisanje kamatne stope za potrošačke kredite za nabavku određenih trajnih potrošnih dobara.

Tom uredbom predviđeno je izdvajanje oko milijardu dinara za subvencionisanje 20 milijardi dinara kredita za kupovinu domaćih proizvoda - automobila, poljoprivredne mehanizacije, nameštaja, podnih obloga, bele tehnike.

Kamatna stopa za automobile domaće proizvodnje iznosila bi 4,5 odsto na godišnjem nivou, a rok otplate je pet do sedam godina, dok bi za ostale proizvode kamatna stopa iznosila šest odsto, a rok otplate bio bi do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: