Otmičari objavili slike otetih

Dubai -- Krilo terorističke mreže Al Kaida u severnoj Africi objavilo je na internetu fotografije četvoro od šest turista sa Zapada koje drže u zatočeništvu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Početkom sedmice grupa je na audio-snimku, emitovanom na arapskoj TV stanici "Al Džazira", saopštila da je otela kanadskog predstavnika u Ujedinjenim nacijama i njegovog pomoćnika, sa još četvoro turista sa Zapada, koji su u decembru oteti u zapadnoj oblasti Sahare.

Grupa Al Kaida u islamskom Magrebu postavila je na internetu tri fotografije, na kojima se, kako tvrdi, nalazi jedan par iz Švajcarske, jedna nemačka državljanka i jedan Britanac, okruženi naoružanim muškarcima.

U saopštenju koje prati fotografije portparol ekstremista je poručio da oni "imaju pravo da postupaju sa šestoro otetih u skladu sa islamskim šerijatskim pravom", što, kako ukazuje Rojters, znači da taoci mogu da budu ubijeni ukoliko zahtevi otmičara ne budu ispunjeni.

Ekstremisti su, takodje, naveli da će uskoro saopštiti uslove za oslobadjanje talaca.

Predsednik Nigera Mamadu Tandža izjavio je prošlog meseca da istraga ukazuje da su "teroristi" oteli kanadskog predstavnika u UN Roberta Foulera i njegovog pomoćnika Luisa Gaja, koji su nestali u Nigeru u decembru.

Zvaničnici države Mali, koji su bili uključeni u istragu, smatraju da iza otmice četvoro stranih turista, koji su nestali na severu te zemlje, stoji grupa povezana sa Al Kaidom.

Oni su prethodno saopštili da veruju da su pobunjenici nomadskog plemena Tuareg oteli turiste u blizini granice Malija sa Nigerom prošlog meseca.

Info

Netenjahu odustao od pregovora

Jerusalim -- Lider partije Likud Benjam Netanjahu odustao je od daljih pregovora o formiranju koalicione vlade sa šeficom partije Kadima Cipi Livni, saopšteno je večeras.

Svet subota 28.02. 21:00 Komentara: 0

Eksplozija na stanici metroa

Kairo -- Nepoznati počinilac bacio je danas molotovljev koktel na stanicu metroa u Kairu u kojoj je bilo mnogo putnika, ali u tom napadu nije bilo povređenih.

Svet subota 28.02. 20:35 Komentara: 0
strana 1 od 895 idi na stranu