SAD: Poziv zvaničnicima Kosova

Priština -- Predsednik i premijer Kosova pozvani su da se 26. februara sastanu sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, saopštila je ambasada SAD u Prištini.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Državna sekretarka sa zadovoljstvom očekuje sastanak sa predsednikom i premijerom Kosova 26. februara kako bi ih ponovo uverila u obećanja za prijateljstvo i podršku Kosovu", navedeno je u saopštenju portparola Stejt departmenta Roberta Vuda, koje je sinoć prenela američka ambasada.

Pri tom je ocenjeno da je tokom protekle godine "Kosovo brzim koracima napredovalo u izgradnji demokratskih institucija i sprovođenju osnovnih principa Ahtisarijevog plana, uključujući u ustav zaštitu manjinskih prava i kulturnog i verskog nasleđa".

"Kao nezavisna država, Kosovo je sa dobrodošlicom dočekalo i efikasno sarađivalo sa Euleksom, NATO-om, Civilnom kancelarijom međunarodnog predstavnika i drugim predstavnicima međunarodne zajednice", istaknuto je u saopštenju.

Stejt department je dodao da je Kosovo sarađivalo u izgradnji stabilne i održive ekonomije, jedinstvenog i transparentnog sistema za vladavinu zakona i drugih institucija moderne, multietničke i evropske demokratije".

Stejt department "visoko ceni napore kosovskog naroda i vlade na promovisanju stabilnosti u regionu i saradnji među različitim entitetima i religijama radi izgradnje sigurne i napredne budućnosti", navedeno je u saopštenju.

Info

Netenjahu odustao od pregovora

Jerusalim -- Lider partije Likud Benjam Netanjahu odustao je od daljih pregovora o formiranju koalicione vlade sa šeficom partije Kadima Cipi Livni, saopšteno je večeras.

Svet subota 28.02. 21:00 Komentara: 0

Eksplozija na stanici metroa

Kairo -- Nepoznati počinilac bacio je danas molotovljev koktel na stanicu metroa u Kairu u kojoj je bilo mnogo putnika, ali u tom napadu nije bilo povređenih.

Svet subota 28.02. 20:35 Komentara: 0
strana 1 od 895 idi na stranu