Dve eksplozije u centru Preševa

Dve eksplozije odjeknule su noćas oko dva sata u centru Preševa, nedaleko od bivše Zelene pijace, na oko 200 metara od zgrade Skupštine opštine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.02.2009.

10:13

Default images

Dežurni istražni sudija Okružnog suda u Vranju Staniša Mihajlović izjavio je da je bombaški napad u centru Preševa okarakterisan kao akt terorizma i da se radi o ručnim bombama, a ne o postavljenom eksplozivu. Policijski službenici podneće krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv nepoznatog izvršioca ovog napada.

Krivična prijava biće podneta zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navedeno je u saopštenju u kojem se ističe da se preduzimaju intenzivne mere na rasvetljavanju tog slučaja.

Dve ručne bombe eksplodirale su rano jutros u Ulici maršala Tita u centru Preševa, oko 200 metara od zgrade Skupštine opštine, a u eksploziji nije bilo povređenih već je pričinjena materijalna šteta.

"Od eksplozije je oštećen kolovoz, polomljeno je nekoliko stakala na izlozima i oštećena su vozila koja su bila parkirana na trotoaru, ali nije bilo povređenih", rekao je Mihajlović, koji je izvršio uviđaj.

Uviđaju na mestu događaja pored istražnog sudije prisustvovali su i Okružni javni tužilac iz Vranja, njegov zamenik i policijski inspektori Policijske uprave u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: