SPO traži naslednika Draškoviću?

Beograd -- Vuk Drašković, osnivač i predsednik SPO-a, neće se kandidovati za lidera stranke na sledećem izbornom saboru SPO-a, saznaju Novosti. Drašković bez komentara.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Podeli

Drašković je, prema informacijama tog lista, spreman da ustupi mesto nekom od mlađih saboraca, a unutar stranke se već spekuliše da najviše šanse da postane naslednik za sada ima potpredsednik SPO-a i ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Sabor SPO-a trebalo bi da se održi ovog proleća, ali kako saznaju Novosti, da bi se pripremile promene u vrhu, ali i zbog ekonomske krize, zasedanje vrhovnog organa SPO-a najverovatnije će biti odloženo.

Drašković bez komentara

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković nije želeo da komentariše pisanje medija da se neće kandidovati za lidera te stranke na narednom izbornom saboru SPO.

"Ne komentarišem nikakve glasine, samo vam mogu reći da o tome u stranci, uopšte nije bilo reči", rekao je Drašković Tanjugu.

Druga opcija je da se održi Sabor, ali da ne bude izborni, a da se tek na narednom promoviše naslednik nekrunisanog "kralja trgova" koji je simbol SPO-a već 19 godina. Drašković će ostati idejni vođa stranke i moguće - počasni predsednik.

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković, povodom informacija do kojih su došle Novosti, izjavio je tom listu da je "SPO u procesu modernizacije i organizacionog prilagođavanja u skladu sa platformom evropske srpske desnice".

"Cilj nam je da okupimo pojedince, institucije i organizacije kojima su zapadna civilizacija i očuvanje nacionalnog identiteta nacionalni prioritet. Tome ćemo prilagođavati i organizacione promene u stranci", rekao je Srećković.

Info

Netenjahu odustao od pregovora

Jerusalim -- Lider partije Likud Benjam Netanjahu odustao je od daljih pregovora o formiranju koalicione vlade sa šeficom partije Kadima Cipi Livni, saopšteno je večeras.

Svet subota 28.02. 21:00 Komentara: 0

Eksplozija na stanici metroa

Kairo -- Nepoznati počinilac bacio je danas molotovljev koktel na stanicu metroa u Kairu u kojoj je bilo mnogo putnika, ali u tom napadu nije bilo povređenih.

Svet subota 28.02. 20:35 Komentara: 0
strana 1 od 895 idi na stranu