Dvojica osumnjičenih za napad

Budimpešta, Bukurešt -- Mađarska policija objavila je imena dvojice osumnjičenih za ubistvo rumunskog rukometaša Marijana Kozme i ranjavanje reprezentativca Srbije Žarka Šešuma.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Kako prenose mađarski mediji, osumnjičeni za napad su Šandor Rafael i Ivan Stojka. Šešum je zadobio teške povrede kada su napozante osobe napale trojicu rukometaša u jednom baru u Vespremu, na zapadu Mađarske, saopštila je mađarska policija. Šešum je povređen kada je pokušao da pomogne kolegi Rumunu Marijanu Kozmi, koji je u tom napadu ubijen.

Šešumov drugi kolega iz rukometnog kluba Vesprem, Hrvat Ivan Pešić takođe je zadobio teške povrede.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković za B92 je izjavio da je naš reprezentativac van životne opasnosti.

U napadu na rukometaše mađarskog Vesprema Šešum je zadobio frakturu jagodične kosti. Nažalost, Šešumov saigrač iz kluba MKB Rumun Marijan Kozma je ubijen, dok je Hrvat Ivan Pešić takođe zadobio teške povrede kada su ih nepoznati napadači izboli noževima ispred bara u Vespremu na zapadu Mađarske dok su proslavljali rođenje deteta jednog od saigrača.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je u izjavi za B92 da srpski reprezentativac nije u životnoj opasnosti iako su pve veszti bile dramatične.

Operacija za dan ili dva

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da će Šešum biti operisan za dan ili dva.

Marjanović se nada da će se srpski rukometaš što pre oporaviti. Šešum nije udaren nikakvim predmetom, već rukom ili nogom, kada je čučnuo kako bi ukazao pomoć Kozmi koji je ležao povređen, rekao je Marjnović.

On je dodao da je Šešumov otac otputovao u Mađarsku, gde će ostati sve vreme, ali da niko iz Saveza neće tamo ići.

Kozma je uboden u srce i uprkos naporima lekara po dolasku u bolnicu proglašena je smrt 26-godišnjeg igrača.

Pešić je uboden u leđa i morao je da bude podvrgnut operaciji tokom koje mu je izvađen povređen bubreg.

Šešum je ostao bez svesti u napadu kada je pokušao da priskoči u pomoć Kozmi, a srpski reprezentativac je zadobio frakturu jagodične kosti ali je van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno, saopštio je direktor bolnice u Vespremu Jeno Rač.

Gradonačelnik mađarskog grada Vesprema Janoš Debrecenji je danas, povodom napada na trojicu rukometaša lokalnog kluba, izjavio da se dogodila "zdravom razumu nepojmljiva katastrofa".

Ogorčenost građana u Vespremu je tolika, da je Debrecenji bio primoran da pozove građane da se uzdrže od najavljenog linča.

Oko 200 građana Vesprema okupilo se ispred bara "Patriota" gde se dogodio napad, gde pale sveće ispod fotografije ubijenog rumunskog reprezentativca, javlja mađarska agencija MTI.

Šešum (23) je prešao je 2007. godine u Vesprem, Pešić (20) je postao član tog tima prošle godine, a Kozma (26), rumunski reprezentativac, prešao je u Vesprem 2006.

Rumunsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da sarađuje sa mađarskom policijom u istrazi ubistva rumunskog rukometaša Marijana Kozme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 895 idi na stranu