SBB: Neregularno rešenje

Kablovski operater SBB najavio podnošenje tužbe VSS protiv Komisije za zaštitu konkurencije zbog rešenja da je SBB zloupotrebio dominantni položaj na tržištu.

Izvor: Beta

Subota, 31.01.2009.

13:48

Default images

Komisija je u petak objavila da SBB narušava konkurenciju, jer je televizijskim kućama sa kojima sarađuje zabranio da prodaju program i preko drugih kompanija koje prodaju televizijski program preko satelita (DTH pakete), dok je njihov ugovor sa SBB-om važeći, a u nekim slučajevima i nakon toga.

"Komisija je načinila niz materijalno-pravnih i procesno-pravnih propusta. Između ostalog, nije pravilno utvrdila relevantno tržište, a samim tim ni ulogu kompanije SBB na njemu", navodi se u saopštenju SBB-a, koji distribuira programe u DTH tehnologiji u paketima Total TV.

U saopštenju se dodaje da je rešenje neregularno i da će se SBB zbog toga obratiti Vrhovnom sudu Srbije.

Komisija je najavila da će pokrenuti prekršajni postupak protiv SBB-a i naložila mu je da izmeni ugovore sa nacionalnim, pokrajinskim i regionalnim TV stanicama i da im dozvoli da i preko drugih DTH kompanija prodaju program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: