Korupcija u Crnoj Gori brine Brisel

Podgorica -- Portparolka evropskog komesara za proširenje Kristina Nađ izjavila je za podgorički list Dan da crnogorska mafija zabrinjava Brisel.

Izvor: FoNet, Dan
Podeli

"Deklarativne poruke crnogorskih zvaničnika da su spremni da se izbore sa korupcijom i kriminalom moraju biti zamenjene konkretnim akcijama", rekla je Kristina Nađ. Ona je naglasila da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je u 2008. godini u Crnoj Gori bilo malo napretka u borbi protiv te pojave.

Naš stav je da javnost i državne institucije u Crnoj Gori moraju imati totalno netolerantan odnos prema korupciji i kriminalu, istakla je Nađova.

"Crnogorska vlast je objavila spremnost da se izbori protiv tih negativnih pojava, što je svakako vrlo važan korak, ali reči moraju biti prevedene u konkretne rezultate, posebno u rigoroznoj primeni antikorupcijskog plana što mora da uključuje veći broj presuda u sudskim slučajevima o korupciji", navela je Kristina Nađ.

Prema njenim rečima, korupcija je razarajući fenomen u Crnoj Gori, "ona uništava sve delove društva i uskraćuje ljudima njihova najosnovnija prava, uključujući jednak pristup zdravstvenom sistemu, obrazovanju, ali i pravičnom suđenju i istrazi".

Korupcija ima uticaja na strane investicije, pa samim tim i na ekonomski razvoj Crne Gore, smatra Kristina Nađ.

Drugi pišu

strana 1 od 96 idi na stranu