Korupcija u Crnoj Gori brine Brisel

Portparolka evropskog komesara za proširenje Kristina Nađ izjavila je za podgorički list Dan da crnogorska mafija zabrinjava Brisel.

Izvor: FoNet

Subota, 31.01.2009.

14:07

Default images

"Deklarativne poruke crnogorskih zvaničnika da su spremni da se izbore sa korupcijom i kriminalom moraju biti zamenjene konkretnim akcijama", rekla je Kristina Nađ. Ona je naglasila da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je u 2008. godini u Crnoj Gori bilo malo napretka u borbi protiv te pojave.

Naš stav je da javnost i državne institucije u Crnoj Gori moraju imati totalno netolerantan odnos prema korupciji i kriminalu, istakla je Nađova.

"Crnogorska vlast je objavila spremnost da se izbori protiv tih negativnih pojava, što je svakako vrlo važan korak, ali reči moraju biti prevedene u konkretne rezultate, posebno u rigoroznoj primeni antikorupcijskog plana što mora da uključuje veći broj presuda u sudskim slučajevima o korupciji", navela je Kristina Nađ.

Prema njenim rečima, korupcija je razarajući fenomen u Crnoj Gori, "ona uništava sve delove društva i uskraćuje ljudima njihova najosnovnija prava, uključujući jednak pristup zdravstvenom sistemu, obrazovanju, ali i pravičnom suđenju i istrazi".

Korupcija ima uticaja na strane investicije, pa samim tim i na ekonomski razvoj Crne Gore, smatra Kristina Nađ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: