Novosti: Dokazi o Dadinom ubistvu

Mladen Lojović, bivši policijski inspektor, kaže da mu je još prilikom istrage pre 15 godina bilo jasno da je Dada Vujasinović – ubijena.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 30.01.2009.

03:13

Default images

Lojović je za Večernje novosti ispričao kako je izgledao stan u Novom Beogradu gde je pronađena mrtva novinarka Radislava Dada Vujasinović. Lojović, sada vlasnik Agencije 357, obavio je paralelnu istragu po nalogu roditelja ubijene novinarke "Duge".

“Kasnije, kad sam video fotografije položaja tela, puška koja je bila ispod noge i činjenica da je na nogama imala papuče, a tvrdi se da je oroz povukla nožnim palcem, sve je ukazivalo da je ubijena”, objašnjava Mladen Lojović, koji je u stan novinarke ušao dva dana posle njene smrti.

Ono što je Lojović tvrdio pre skoro 15 godina, beogradsko Okružno tužilaštvo tek je pre dva dana i zvanično priznalo.

Od verzije da je u pitanju samoubistvo, sada, na osnovu poslednjeg nalaza veštaka, od policije se traži da se otkrije Dadin ubica.

“Tužilaštvo je tek sada došlo na ono do čega su morali da dođu 9. aprila 1995. godine, kad je Dada pronađena mrtva u svom stanu na Novom Beogradu”, kaže Lojović.

“Bili smo prijatelji, dobro sam je poznavao. Nekoliko dana pre ubistva bila je u Novom Pazaru, imala je informacije o trgovini oružja. Bila je veoma uzbuđena. Rekla mi je: ‘Imam bombu’. Otkrila je da su neki Srbi prodavali oružje Muslimanima", rekao je on.

"Postojale su beleške o tome u zelenoj fascikli, koju mi je pokazala, a nešto je bilo snimljeno i na audio-kasetama. Međutim, kad sam radio uviđaj nisam pronašao ni fasciklu, a na mestu gde je držala kasete, nekoliko kutija je bilo prazno”, ispričao je Lojović.

“Bilo je jasno da uviđaj u stanu nije ni odrađen, a inače sve je urađeno ekspresno. Odmah smo konstatovali da je sve odlično logistički osmišljeno. Nije pozvan istražni sudija, puška nije odneta da se sa nje skinu otisci, a da je u pitanju samoubistvo, konstatovao je policajac koji je izašao na lice mesta, a on nije nadležan za tako nešto”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: