Opljačkano vozilo Hrvatskog radija

Nepoznati počinioci polupali su sinoć stakla na vozilu Hrvatskog radija na parkingu u Beogradu i iz njega odneli opremu vrednu više od 15.000 evra.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.01.2009.

18:47

Default images

Policija je na licu mesta zatekla vozilo sa polupanim staklima sa leve strane, zagrebačkih registarskh tabllica, iz koga je odneta oprema i na osnovu čega se, kako je rečeno u MUP-u, moglo zaključiti da je reč o klasičnoj pljački.

Hrvatska radio televizija objavila je da je sinoć na parkingu beogradskog hotela "Slavija", iz službenog automobila tog radija ukradena oprema vredna više od 15.000 evra.

Ljiljana Popović, koja je u hotelu "Slavija" zadužena za odnose s javnošću, negirala je da se išta slično dogodilo na njihovom parkingu koji se, kako je objasnila, nalazi u podrumu zgrade starog hotela.

Popovićeva je rekla da je njihov parking potpuno zaštićen i osim rampe ima video nadzor.

Bane Arsenijević, zadužen za odnose sa javnošću u Parking servisu, rekao je da je vozilo Hrvatskog radija opljačkano sinoć na javnom prakingu tog servisa "Slavija 1" (ugao ulica Makenzijeve i Prote Mateje).

Arsenijević je objasnio da je reč o javnoj površini i da nije u njihovoj nadležnosti da brinu o bezbednosti vozila i stvari u njima.

Kako je naveo HRT, dvočlana ekipa Hrvatskog radija, vraćajući se sinoć s novinarskog zadatka na Kosovu, odlučila je da se odmori u Beogradu.

Oni su vozilo ostavili na parkiralištu oko 20 sati i otišli na večeru, a kada su se nakon jednog sata vratili, zatekli su "porazbijana stakla na automobilu iz koga je odneta kompletna oprema i sve privatne stvari čija je vrednost između 15.000 i 20.000 evra".

Beogradska policija je, prema informacijama HRT-a, brzo stigla na lice mesta, a uz traženje otisaka prstiju napravljena je i racija u obližnjim kafićima, ali bez rezultata.

Navodi se da su novinari Hrvatskog radija pohvalili beogradsku policiju rekavši da je njihovim pripadnicima, koji su radili na slučaju i koji su bili vrlo korektni, bilo vrlo neugodno, kao i da su im se zbog svega toga što se desilo izvinili iz MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: