Posledice po osumnjičenog lekara

Ukoliko se utvrdi da je primao mito za operaciju deteta, lekar Instituta za neurohirirgiju Eugen Slavik, ostaće i bez posla i bez dozvole za rad, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Petak, 09.01.2009.

17:12

Default images

U međuvremenu, Slavik je suspendovan s posla i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, a danas mu je određen i protvor. Eugen Slavik, koji je od juče u pritvoru zbog toga što je od oca desetogodišnjeg dečaka uzeo novac za operaciju, suspendovan je po hitnom postupku.

“On je trenutno pod suspenzijom i pod suspenzijom će biti dok god traje disciplinski postupak", kazao je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra. "Ukoliko dobijemo sve relevantne činjenice od policije i tužilaštva, on će snositi i najtežu sankciju koja je za to predviđena, a to je, u ovom slučaju, otkaz”, rekao je on. Kako B92 saznaje, Eugen Slavik je pre samo nekoliko dana podneo zahtev za izdavanje licence za rad.

Međutim, neće moći da je dobije, ukoliko iz MUP-a stigne odgovor da je odgovoran za neko od najtežih dela protiv zdravlja ljudi, nesavesno lečenje ili neko drugo delo koja lekara čini nedostojnim za obavljanje lekarske profesije, među kojima je i koprupcija.

“Licenca se može oduzeti privremeno, to može da bude kraće, a može i do pet godina. Trajno oduzimanje licence predviđeno je za one slučajeve u kojima je postupanje lekara direktno ugrozilo nečiji život", rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Zato i jesu formirani sudovi časti, da bismo mi, kao lekarska profesija, sami znali da precizno razdvojimo žito od kukolja”, kazao je on.

Ukoliko ostane bez dozvole za rad, Eugen Slavik biće prvi lekar kome je zabranjeno bavljenje medicinom zbog primanja mita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: