“Nedovoljno novca za brendiranje“

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kaže da je za projekat brendiranja Srbije ove godine odobreno 13 miliona dinara od traženih 600 miliona.

Izvor: Beta

Petak, 09.01.2009.

10:52

Default images

On je rekao da su predviđena sredstva za taj projekat otišla na isplatu socijalnih davanja i povećanje penzija, a drugi deo za nauku i prosvetu.

"Potreba da se popravi imidž Srbije i da se onima koji se bave proizvodnjom, umetnošću, kulturom, sportom, olakša nastup na svetskom tržištu kroz popravljanje imidža Srbije, biće rađena sa jako skromnim sredstvima, i onda su i efekti minimalni", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo će pokušati da pronađe dodatna sredstva iz "eksternih izvora i na taj način pomogne taj projekat".

Milosavljević je rekao i da nije zadovoljan budžetom, jer su i još neki bitni projekti značajano srezani, kao što je sektor potrošača, ali i neke inovacije za rad tržišne inspekcije.

"Koliko god bio nezadovoljan, ipak moram da priznam da je to realnost Srbije u ovom trenutku", rekao je ministar trgovine i usluga.

Milosavljević je rekao da svi moraju da podnesu teret nadolazeće finansijske krize, pa i potrošači Srbije i srpska privreda, koja bi trebalo sa mnogo više novca da se predstavi na manifestacijama i sajmovima kako bi povećala konkurentnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: