Čanak: Izbori bi bili zločin

Lider LSV Nenad Čanak kaže da će, uprkos spekulacijama o mogućoj rekonstrukciji ili novim izborima, Vlada opstati jer su iskušenja koja predstoje suviše velika.

Izvor: Dnevnik

Petak, 09.01.2009.

01:10

Default images

Izbori bi bili zločin prema građanima Srbije, jer bi to značilo najmanje osam meseci vakuuma u situaciji kad se suočavamo s globalnom krizom, izjavio je Čanak za novosadski "Dnevnik".

Lider LSV-a rekao je da ima mnogo razloga za nezadovoljstvo radom aktuelne Vlade, ali da je podrška njegove stranke vladajućoj koaliciji vezana isključivo za projekat evropskih integracija Srbije.

"Od tog projekta mi nećemo odustati i sigurno ne bismo podržavali ovu vladu kad bi postojala mogućnost da se formira bolja. Ma kako spori bili pomaci prema Evropi, ta vlada ipak jeste proevropska, što je, između ostalog, pokazala i hapšenjem Radovana Karadžića, ali i nekim drugim potezima", kazao je Čanak.

Dodao je da LSV ipak neće odustati od borbe za poništavanje ugovora o privatizaciji NIS-a, zbog kojeg, prema njegovim rečima, najveću štetu trpe građani Vojvodine.

U slučaju privatizacije NIS-a, ništa bolje se ne bi moglo očekivati ni od bilo koje druge alternativne vlade u Beogradu, ocenio je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: