Automobil-bomba u Bilbau

Automobil-bomba eksplodirao je u baskijskom glavnom gradu Bilbao, na severu Španije, u blizini sedišta lokalne TV stanice ETB, ali povređenih nije bilo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.12.2008.

12:35

Default images

Eksplozija je usledila nekoliko minuta pošto je policija evakuisala zaposlene iz televizije i ljude iz okolnih zgrada po dobijenoj anonimnoj dojavi da je u TV stanici postavljena bomba. Osoba koja je pozvala policiju rekla je da zove u ime baskijske separatističke grupe ETA.

Španski mediji su javili da je eksplozija izazvala veliku štetu na zgradi televizije, ali da povređenih nije bilo, preneo je Bi-Bi-Si.

ETA je u borbi za nezavisnost Baskije, koja je traje već četiri decenije, do sada ubila više od 800 lica.

U martu 2006. godine grupa je proglasila prekid vatre, ali ga je polovinom ove godine jednostrano opozvala, pošto je bila nezadovoljna postupcima vlasti u Madridu.

Španske službe bezbednosti su od tada u stanju pripravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: