Lažne dojave o bombama

Zbog dve lažne dojave o podmetnutim bombama, večeras na liniji Beograd - Podgorica i Podgorica - Beograd nisu poletela tri aviona Jata i Montenegroerlajnsa.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2008.

20:53

Default images

Kako su rekli agenciji Beta nadležni na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla, očekuje se da situacija bude normalizovana do 21 sat.

Podgorički aerodrom bio je zatvoren zbog dojave o bombi podmetnutoj u avion Montenegroerlajnsa koji je iz Podgorice trebalo da poleti na liniji YM 102, dok je istovremeno u Beogradu stigla dojava o bombi podmetnutoj u avion Montenegroerlajnsa koji je iz Beograda trebalo da poleti u Podgoricu na liniji YM 105, za koju se ispostavilo da je lažna.

Istovremeno, ka Podgorici iz Beograda nije poleteo Jatov avion na liniji YU 664, jer je podgorički aerodrom bio zatvoren.

Taj aerodrom otvoren je u 20.05.

Planirano je da taj Jatov avion ka Podgorici poleteti pre 20.30, dok će avioni Montenegroerlajnsa poleteti nešto kasnije.

Aerodrom Nikola Tesla nije bio zatvoren i ostali letovi odvijali su se normalno, a avion Montenegroerlajnsa je tokom provere policije i nadležnih službi prebačen na bezbednu lokaciju, udaljenu tri kilometra od pristanišne zgrade.

Crnogosrska avio kompanija Montenegroerlajns saopštila je da je evakuisano 180 putnika.

Direktor crnogorske aviokompanije Zoran Đurišić je izrazio nadu da će dva aviona Montenegroerlajnsa večeras poleteti na svoja odredišta, ka Beogradu i Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: